Arong Mount Expidition

Assalamualaikum..


First of all,..alhamdulillah,dengan masa percuma yang ada ni,boleh lah PN update blog. Berdasarkan title post PN kali ni iaitu Arong Mount Expidition merupakan program yang dijalankan oleh SRC Club pada 3-4 March 2012. *Dah mcm update blog kelab pulak. huhu

Dah2. PN proceed pada program ni. Gunung Arong ni terletak kat Mersing,Johor. Tapak perkhemahan kami kat Teluk Gorek. Ketinggian Gunung Arong ni taklah setinggi gunung-gunung lain. Hanya 898 kaki. Kitorang ambil masa hanya 2 jam untuk sampai ke puncak. Tapi............treknya mencanak. Tercungap-cungap PN nak hiking. *kekurangan CO2

Wajah2 untuk memulakan pendakian


 Tiba di puncak.............................................



Merakam kenangan ketika turun

Pemandangan

Wajah2 gembira dah sampai bawah.


So,tengok gambar pon dah tahu keseronokan hiking ni kan. Pengajaran yang PN dapat untuk hiking Arong kali ni,jangan set mind tentang trek tu terlalu senang or terlalu susah. Just set kat mind, 'Aku boleh !' *Bak kata Amir Khan,All is well.. ^_^
Sebab kenapa PN cakap camni,Sebab....................
PN set mind trek ni senang sangat sebab 2 jam ja pendakian. Bila dah merasa treknya,memang patutlah pon 2 jam ja. Mencanak gila.... tak de landai pon...  *Sumpah penat.
Dahlah PN tak trening,badan tak fit. Mulalah penyakit lama datang,..... Last gunung yang PN naik,Gunung Benum jer lah. Memang Gunung Benum lagi hardcore,tapi kalau dah badan tak fit, bukit pon lelah nak naik.

Namun,antara moment yang paling best pada PN kat puncak Arong adalah dapat tengok matahari terbit. Sangat cantik. Subhanallah..











nakckpckit : Sesak dada masa pendakian....

Comments
2 Responses to “Arong Mount Expidition”
  1. wawan says:

    pergi memane ad je gambar si pendek gemuk tu kan?

  2. Kejam giler STATEMENT KO TU.. HAHA

Cikgu PN. Powered by Blogger.